DIY-September: robotjes

Ioanna van redstitch heeft een originele tutorial voor ons bedacht. Ze vond het zonde om de oude blokkendoos van haar zoontje Lucas weg te gooien en bedacht een plan om de blokken opnieuw te gebruiken. Het resultaat is leuk als deco voor de kinderkamer, of als klein grappig cadeautje!

Wat heb je nodig?

Een boormachine

Een lijmpistool

Een kniptang

Een viltstift

Een schroevendraaier

Tape

Blokken

Voor de versieringen kun je allerlei soorten schroeven, spijkers, boutjes en moertjes nemen. Ook touw en elektriciteitsdraad in felle kleuren geven een leuk effect.

En zo gaat het:

Neem een blok en bepaal waar het “gezichtje” gaat komen. Boor twee gaatjes op de plaats van de ogen. Voor de armen heb ik in dit voorbeeld twee schroeven gebruikt. Eerst even voorboren. Om ervoor te zorgen dat de gaatjes voor de schroeven op dezelfde hoogte komen heb ik tape gebruikt. Dat begint al aardig op een robot te lijken!

In dit voorbeeld besloot ik het blok een “punk”-look te geven, door blauw elektriciteitskabel te gebruiken. Knip de stukjes kabel op lengte. Gebruik een speciaal tangetje om er een stukje isoleerlaag af te trekken, of gebruik de kniptang. (hier moet je even op oefenen) Als je dit robotje voor kleine kinderen maakt zou ik het isoleermateriaal er trouwens gewoon aan laten zitten: het koperdraad heeft namelijk erg scherpe uiteinden!

Markeer op de bovenkant van het blokje waar de “haren” moeten komen. Boor nu voorzichtig gaatjes in de bovenkant. Aangezien het hout van de kopse kant zeer hard is, doe je er goed aan eerst een 2mm-boor te gebruiken en de gaatjes daarna de vergroten met een 4mm-boor. Dat gaat veel makkelijker en voorkomt dat je wegschiet met de boorkop. Om de “haren” te bevestigen heb ik een lijmpistool gebruikt. Dit gaat natuurlijk ook met gewone hobby-lijm. En zie daar: het product is af!

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd: de robot ziet er nog beter uit als hij er een paar vriendjes bij heeft! Gebruik je eigen creativitieit bij de aankleding.

Bedankt, Ioanna!

Heb jij ook een leuke tutorial voor onze blog? Stuur dan een mailtje aan heleen.gerritsen@dawanda.com


Top artikel? Deel het met vrienden

Bericht door Jussi Megens

schreef op 13.09.2012 om 13:36h.

Categorie: DIY-handleidingen

Ik ben Jussi, dat spreek je uit als you see, net getrouwd en gek op creatieve ideeën! Op dit blog schrijf ik over DIY, maak ik kleurpaletten en deel ik DaWanda nieuws met je! Veel leesplezier!

Comments