We ♥ vintage

planetfur_vintage

Retro en vintage zijn hot. En dat zie je overal. Online, in winkels, in je interieur en in de mode! Daarom een overzicht van de leukste vintage markten en gaafste vintage blogs. We vroegen verkoper Rianne van Diversitijd naar haar beste vintage adresjes en blogs waar ze inspiratie opdoet.

De leukste vintage blogs:
Blogs zijn de ideale plek om voor jezelf te ontdekken wat je mooi vindt. Het biedt inspiratie en creatieve ideeën om op een leuke manier met vintage bezig te zijn. Een goed vertrekpunt is dan ook ideaal. Want online verdwaal je in een handomdraai. Begin bijvoorbeeld bij een van deze blogs.

Het Belgische woonblog.be is een van de favorieten adresjes van Rianne. Op dit blog staat alles wat de eigenaren mooi vinden. En dan vooral vintage en tweedehands, praktische DIY-projecten en inspirerende binnenkijkers. Ook de leukste adresjes in België vind je hier.

Het creatieve en kleurrijke blog Planetfur is een waar paradijs vol inspiratie op het gebied van Vintage. Op de blog veel eigen fotografie, dromerige plaatjes en kleurrijke contrasten in interieur vormgeving. Sinds september 2012 is daar een eigen magazine aan toegevoegd! Oh Marie! magazine heeft als slogan ‘for the love of treasure hunting’. Bovendien zijn de afbeelding in deze blogpost van haar!

Ook erg inspirerend is de blog Ingthings. De liefde voor vintage, retro, gevonden en DIY spat van het scherm. Ook maakt ze regelmatig creatieve DIY berichten en in maart verschijn haar eerste boek ‘Kringloop Geluk’.

planetfur_vintage2

Vintage markten die je niet mag missen
De vintage stijl toepassen in je interieur hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Om te beginnen is het handig om de juiste adresjes te weten. Wij hebben een lijstje met de leukste markten voor je samengesteld.

Home Made Market – Den Haag
In een van de gezelligste straten van Den Haag, in het zeeheldenkwartier, vindt twee keer per jaar de Home Made Market plaats. Met naast veel handgemaakt spul ook genoeg vintage en tweedehands moois. De eerst volgende editie is 7 april 2013 en Riannen staat er ook met een kraam van Diversitijd!

IJ-hallen – Amsterdam
Tussen heel veel tweedehands is het goed zoeken, maar tijdens de maandelijkse rommelmarkt in de IJ-hallen in Amsterdam-noord is ook genoeg vintage en retro te vinden. Zo hebben wij er al oude broodtrommels, gave felgekleurde lampen en bijzondere meubeltjes gespot. De volgende editie is op 2 en 3 februari 2013.

Sunday Market – Amsterdam
Oud en nieuw, modern en vintage. Alles komt samen tijdens Sunday Market die gehouden wordt in het Cultuurpark van de Westergasfabriek. Elk eerste weekend van de maand kun je dit evenement bezoeken. Hier slaag je zeker voor iets origineels. In het laatste weekend van de maand vind je een Sunday Market op IJburg.

Nachtkonsum – Duitsland
Op het lijstje om eens te bezoeken is de Duitse markt Nachtkonsum. Deze vinden elke keer op een andere locatie plaats. Bijvoorbeeld in Keulen. De foto’s beloven in ieder geval veel goeds.

Brussels Vintage market – Brussel
Echt vintage en retro scoor je op de Vintage markt van Brussel. Op zondag 3 februari is weer een editie. Bezoek aan de kapper hard nodig? Voor 5 euro krijg je een knipbeurt.

Vintage Design EXpo – Gent
Ook over de grens, maar met veel moois is de Vintage Design Expo in Gent. De volgende editie is op 9 en 10 maart 2013!

Ben jij net zo’n vintagefan als wij? Vergeet dat niet te kijken bij onze Retro special op DaWanda.nl. Bij elke aankoop maak je bovendien kans op een van de telefoonhoesjes van VAN-IKKE.

Credits beeld: Planetfur

Follow my blog with Bloglovin

Top artikel? Deel het met vrienden

Bericht door Jussi Megens

schreef op 25.01.2013 een 10:00 klok.

Over Jussi

Ik ben Jussi, dat spreek je uit als you see, net getrouwd en gek op creatieve ideeën! Op dit blog schrijf ik over DIY, maak ik kleurpaletten en deel ik DaWanda nieuws met je! Veel leesplezier! » meer van Jussi

Een commentaar

  1. Trijntje (23.05.13 08:58 Uhr)

    Bedankt voor de mooie opsomming van vintage shops. Ik ben zelf een groot vintage fan =)

Comments