Interview: Tizzalicious


Tizzalicious

De vrolijke en kleurrijke sieraden van Tizzalicious zorgen voor een instant smile wanneer je ze tegenkomt op DaWanda. Eigenaresse Maartje vertelt in dit interview hoe ze dat voor elkaar krijgt! 

Stel jezelf kort voor:
Ik ben Maartje, 30 jaar, uit Nieuwegein. Ik maak kleurrijke sieraden en accessoires. Als ik daar niet mee bezig ben, hou ik me graag bezig met shoppen, fotografie, films & muziek en thee drinken.

Hoe heb je jouw creativiteit ontdekt? Wie inspireert je?
Ik ben eigenlijk altijd creatief geweest. Toen ik klein was naaide ik samen met mijn zusje Barbie kleren op de oude naaimachine van mijn moeder. Daarna ben ik kleding en sieraden voor mezelf gaan maken. Voorbeelden heb ik eigenlijk niet. Mijn inspiratie haal ik overal vandaan, maar vooral de jaren ’50 en ’60 zijn een grote inspiratie bron.

Cupcakering!

Hoe ontstaat het idee voor een nieuw product en wat is je werkwijze?
Ik werk vooral met kralen en bedels, maar ook met stof, vilt en applicaties. Meestal koop ik eerst mijn materialen, en wordt ik daardoor geïnspireerd. Vervolgens stal ik ze uit aan tafel, pak mijn tangetjes en lijm erbij en kijk welke kralen, bedels en stofjes ik kan combineren tot wat leuks.

Wat is kenmerkend voor jouw stijl?
Ik heb een aantal verschillende stijlen: Kawaii, kitsch, retro en rockabilly. Maar 1 woord om alles te omschrijven zou vooral zijn: Kleurrijk!

Waar worden jouw producten gemaakt ? Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan het productieproces?
Ik maak alles zelf thuis, aan mijn bureau. Hoeveel tijd ik eraan besteed hangt een beetje af van hoe ik me voel (ik heb chronische migraine), hoeveel bestellingen ik krijg, etc. Soms ben ik druk bezig met het maken van nieuwe producten, maar soms besteed ik veel meer tijd aan marketing, bestellingen inpakken, etc.

Moustache ketting

Wie zijn je klanten en wat zijn je “best-sellers”?
Mijn klanten zijn vaak jonge meiden of vrouwen, die een wat aparte stijl hebben en van kleur houden. Maar ik verkoop ook veel aan moeders met jonge kinderen. Volgens mijn DaWanda statistieken zijn mijn best-sellers op het moment de oreo oorknopjes, de mod stud oorbellen en de kersen oorbellen.

Welke rol speelt DaWanda in jouw creatieve proces en wat is er voor jou veranderd sinds je een DaWanda-winkel hebt geopend?
Toen ik mijn DaWanda winkel opende was er nog geen Nederlandse versie. Wat er dus vooral veranderde, is dat ik veeeeel meer klanten uit Duitsland kreeg! Op het moment is DaWanda nog steeds de site waar ik het meest verkoop.

Maartje aan het werk

Welk advies zou jij iemand geven die zijn creatieve dromen waar wil gaan maken? Wat zou je mensen die nieuw zijn bij DaWanda aan willen raden?
Do what you love! Als je met je creatieve werk groot wilt worden, of je brood wilt verdienen, is het belangrijk dat je doet waar je van houdt. Zo niet, dan kun je net zo goed in een fabriek gaan werken. Ga dus geen dingen maken omdat ze populair zijn, maar zorg ervoor dat wat jij maakt populair WORDT. Aan nieuwe DaWanda verkopers zou ik vooral aanraden om je producten in zoveel mogelijk talen aan te bieden. Vooral in Duitsland is DaWanda groot, dus als je Duits goed genoeg is om met klanten te communiceren, zou ik zeker je listings naar het Duits vertalen. Ook is het heel belangrijk dat je foto’s mooi zijn, en dat je productbeschrijvingen duidelijk zijn. Vergeet er niet bij te zetten hoe groot iets is bijvoorbeeld. En natuurlijk: De klant is koning! Als er iets mis gaat met een bestelling, omdat je bijvoorbeeld de inhoud van 2 pakjes hebt verwisseld (oeps!) is dat helemaal geen probleem als je het maar goed oplost.

Wat zijn je drie lievelingswinkels op DaWanda (met links) en vertel ons waarom?
Miss Honeybird, haar stempels zijn geweldig!
Shoko, ik zou het helemaal niet erg vinden om elke dag in 1 van haar outfits de deur uit te gaan
Eine der Guten, haar halve shop staat op mijn wishlist

De populaire oreo oorbellen

Wat is jouw persoonlijke DaWanda-Story?
Mijn meest bijzondere moment op DaWanda was de DaWanda Designmarket in het Meininger hotel in Amsterdam. Ik was vooraf een beetje ongerust, omdat ik een piepklein kamertje had van 5m2. Achteraf was het hartstikke leuk om mijn kleine hokje om te toveren tot een kleurrijk snoepwinkeltje. Ook was het fantastisch om andere DaWanda verkopers en medewerkers te ontmoeten. Veel van hun sprak ik al regelmatig via Twitter en het is super om nu een gezicht bij het @tje te hebben!

Benieuwd naar alle producten van Tizzalicious op DaWanda? Bekijk de collectie! 

Ben jij verkoper op DaWanda en wil jij ook meedoen aan een interview? Dat vinden wij heel leuk, dus stuur een mail!

Top artikel? Deel het met vrienden

Bericht door Jussi Megens

schreef op 11.06.2013 een 09:00 klok.

Over Jussi

Ik ben Jussi, dat spreek je uit als you see, net getrouwd en gek op creatieve ideeën! Op dit blog schrijf ik over DIY, maak ik kleurpaletten en deel ik DaWanda nieuws met je! Veel leesplezier! » meer van Jussi

Comments