DIY september: Papiermaché-bordjes van Eline Pelinkhof

DIY september: bordjes Eline Pelinkhof

Niemand minder dan Eline Pelinkhof van het gelijknamige blog is bereid haar DIY’s met ons te delen. Ken je haar niet? Eline is illustrator en ontwerper van diverse craftmaterialen en schreef verschillende home en decoration boeken. Een DIY’er in hart en nieren dus.

Speciaal voor September DIY maand mogen we deze DIY papiermaché bordjes in vrolijke kleuren met je delen. Voor een hele muur vol met lichtgewicht bordjes, helemaal naar eigen inzicht te decoreren.

Nodig:

  • kartonnen wegwerpbordjes in twee maten
  • dun decoupage papier
  • behangplaksel
  • stof met grote bloemen
  • kralen
  • pailletten
  • gehaakt rondje of bloemetje
  • washi-tape

Untitled-1

Doen:
Smeer de bovenkant van een wegwerpbordje in met behangplaksel en plak er gescheurde stukjes decoupagepapier op. Smeer er een laagje plaksel overheen en plak er weer een laagje (of meer) papier op. Als laatste smeer je het geheel nog eens in met behangplaksel. Laat de bordjes goed drogen. Als de papiermaché-bordjes droog zijn, vallen ze (bijna) vanzelf van de wegwerpbordjes af. Versier de papiermaché-bordjes met bloemen en vogels, uitgeknipt uit stof met een dessin, stukjes washi-tape, kraaltjes, pailletten, haaksels enz. Het is ook leuk om de bordjes onder de naaimachine kriskras door te stikken. Plak ze met kleine stukjes dubbelzijdig tape aan de muur.

Dit is een DIY uit het boek: Eline’s Buitenhuis van Eline Pellinkhof. Uitgegeven door Tirion, ISBN: 978 90 4391 531 1
Foto’s: Joost de Wolf

Top artikel? Deel het met vrienden

Bericht door Jussi Megens

schreef op 07.09.2013 een 09:00 klok.

Over Jussi

Ik ben Jussi, dat spreek je uit als you see, net getrouwd en gek op creatieve ideeën! Op dit blog schrijf ik over DIY, maak ik kleurpaletten en deel ik DaWanda nieuws met je! Veel leesplezier! » meer van Jussi

Comments