DIY september: overhemd wordt kussenhoes

makkelijk kussen 4

De creatieve blogger Marieke van het blog ByMiekk heeft allerlei inspirerende DIY’s op haar blog. Textiel is daarbij een veel gebruikt materiaal. Zo maakt ze elke week een tasje, naait ze kleding en tovert ze een overhemd om in een kussenhoes. En die laatste deelt ze graag met ons tijdens September DIY maand op DaWanda

Wat heb je nodig:
• Een oud overhemd (eerst even strijken)
• Meetlint, potlood & schaar
• Kopspelden
• Naaimachine & garen
• Evt. lintjes, applicaties, textielverf

Stap 1
Leg het overhemd goed plat en leg de boven- en onderkant precies op elkaar, met de knoopjes dicht. Meet een vierkant af van 42 x 42 cm (voor een kussen van 40 bij 40 cm, andere maten kunnen natuurlijk ook!). Knip het vierkant uit.

makkelijk kussen 1

Stap 2 (optioneel)
Als je het kussen wilt versieren, doe dat dan nu! Versier de voorkant van het kussen bijvoorbeeld met lintjes, een applicatie of maak een print met textielverf of stempels.

makkelijk kussen 2

Stap 3
Leg de twee vierkanten met de goede kanten op elkaar en speld vast. Controleer even of er geen knoopje vlak naast de buitenkant zit, haal die er anders af! Naai helemaal rondom met 1 cm naad en werk de randen af met een zigzag- of lock-steek.

makkelijk kussen 3

Stap 4
Doe de knoopjes open en keer de kussenhoes met de goede kant naar buiten. Klaar!

makkelijk kussen 4

Credits: ByMiekk

Top artikel? Deel het met vrienden

Bericht door Jussi Megens

schreef op 11.09.2013 een 09:00 klok.

Over Jussi

Ik ben Jussi, dat spreek je uit als you see, net getrouwd en gek op creatieve ideeën! Op dit blog schrijf ik over DIY, maak ik kleurpaletten en deel ik DaWanda nieuws met je! Veel leesplezier! » meer van Jussi

Comments