DIY: Een stropdas voor vaderdag

Knutselen voor papa

Ben jij nog op zoek naar een leuk DIY knutsel-idee om met de kids te maken voor papa? Onze gastblogger Denise Beckand van BeColorAnd heeft weer gezorgd voor een fijne DIY tutorial, door iedereen makkelijk te maken. Benieuwd? Het heeft met vaders en stropdassen te maken…

Want, vaders dragen stropdassen, dat is toch algemeen bekend?  ;)

Maak voor Vaderdag…

diy stropdas voor vaderdag aan een lijntje, met liefde

diy stropdas voor vaderdag aan een lijntje, met liefde gemaakt

… Een stropdas!

Wat saai, hoor ik je denken, maar dat is deze papieren stropdas helemaal niet. Bovendien kan je hem zo cool en kleurrijk maken als je zelf wil, met een lieve vaderdag-tekst erop. In deze DIY tutorial leg ik je uit hoe je dit maakt:

Het enige wat je nodig hebt zijn vierkante papiertjes met de afmeting 15x15cm en 11x11cm. Je kunt daarvoor van alles gebruiken zoals cadeaupapier, stripboeken, servetten, zijn kleurige tijdschriften van auto’s (wel eerst even vragen of hij ze al heeft gelezen), of bijvoorbeeld landkaarten. Hang de gevouwen stropdassen aan een touwtje op als slinger, versier zijn cadeautje ermee of plak ze op een kaart met de allerliefste wensen.

diy stropdas voor vaderdag, origineel knutsel idee

diy stropdas voor vaderdag, een voorbeeld

 

Ga samen met de kinderen aan de slag want het is geen moeilijke DIY en zo gemaakt!

 

diy papieren stropdas vouwen handleiding

diy papieren stropdas vouwen, een handleiding

 

En misschien nog een leuke kadotip voor Vaderdag: een mooie stropdas van DaWanda ;-)

 

Veel plezier,

 

Denise Beckand

 

Top artikel? Deel het met vrienden

Bericht door Astrid Pots

schreef op 09.06.2014 een 09:31 klok.

Comments