Designer Portrait van: Curious Collections

curious collections unnamed

Marielle verkoopt op DaWanda onder de naam ‘Curious Collections’. Ze is gespecialiseerd in het ontwikkelen van fotodesigns toepasbaar voor alle soorten oppervlaktes. Curious staat voor nieuwsgierig en apart. Collections voor de diversiteit die haar werk omvat.

Vertel eens iets over jezelf, in een notendop.
Ik ben Marielle Leenders, geboren in 1974, getrouwd en moeder van een zoontje. Sinds 2000 werk ik als zelfstandig designer, fotograaf en consultant voor verschillende opdrachtgevers.  Curious Collections is de naam van mijn studio. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van fotodessins toepasbaar voor alle soorten oppervlaktes, zoals behang en textiel. Curious Collections ontwikkelt veel voor andere bedrijven, maar we hebben ook onze eigen lijn producten.

Hoe heb je jouw creativiteit ontdekt?
Ik heb aan de Design Academy in Eindhoven gestudeerd en ben daar in 2000, Cum Laude afgestudeerd. Hier heb ik me leren ontplooien en mijn eigen visie meer weten te vormen en leren uit te dragen

.image2 (1)  image3

Wie of wat inspireert je?
Voor mij is de natuur de oorsprong van alles. Het is een grote inspiratiebron voor elk nieuw product en idee. De natuur is veelal in mijn werk vertegenwoordigd. Het is zeer belangrijk voor mij om deze zoveel mogelijk te koesteren. Het is mijn missie om mensen te overtuigen van de noodzaak die er is om de natuur zoveel mogelijk te behouden.

Wie of wat is je grote voorbeeld op het gebied van design?
De Natuur.

image10 (1) _DSC3866

Welk advies zou jij iemand geven die zijn creatieve dromen waar wilt maken?
Volg je gevoel, intuïtie, natuur en doe/ maak waar je gelukkig van wordt.

Welke rol speelt DaWanda in jouw creatieve proces?
DaWanda is een leuke plek op het web waar vele leuke inspirerende en eerlijke producten samenkomen en het is leuk om hier je producten ook te kunnen verkopen.

image4image5

Wat is er voor jou veranderd sinds je een DaWanda shop hebt geopend?
Voor mij is er nog zoveel veranderd. Ik zit al even op Dawanda, maar heb helaas een beetje weinig tijd om me hier meer op te concentreren. Ik hoop dit in de nabije toekomst wel meer te doen en wat meer producten te kunnen aanbieden. 8. Heb je tips voor medeverkopers op DaWanda? Maak en verkoop producten waar je zelf gelukkig van wordt. Ik ben dan wel niet voor de groeiende markt in nog meer producten, maar denk dat de wereld veel meer gebaat is met ambachtelijk en met liefde gemaakte producten zoals er op Dawanda verkocht worden.

Is ontwerpen je hobby of beroep?
Mijn beroep. De producten die ik hier verkoop zijn wel ook een soort van hobby, omdat ik ze zelf bijv ook aan de muur heb hangen. Dit zou ik niet altijd doen met de producten die ik voor andere bedrijven ontwerp. Meestal is het wel mijn smaak en visie, die ze kopen, maar soms moet je het vercommercialiseren en vind ik het toch net wat minder mooi.

Hoe zie je jouw toekomst als designer/ ontwerper? Wat kunnen we van jou verwachten?Designer ben je niet alleen in het ontwerpen van producten. Tenminste ik niet. Ik zal nog zeker veel nieuwe producten maken, maar ik concentreer me liever op voor mijn gevoel op maatschappelijke problemen, in de breedste zin van het woord. Eigenlijk ben ik een soort van anti-design. Ik vind het zelf ook leuk om nieuwe producten te ontwikkelen, maar ik vind dat we zo’n overschot aan alles hebben, dat ik me niet alleen op productontwikkeling wil richten. Ik werk tevens als experience designer en onderzoek het werkelijk functioneren van een product of dienst in zijn natuurlijke habitat. Dit levert zeer betrouwbare en vaak verrassende onderzoeksresultaten op. Het onderzoek wordt vastgelegd met film en fotografie. De camera liegt niet. De opgedane kennis en onderzoeksresultaten worden gebruikt voor nieuwe innovatieve en duurzame producten/ diensten.

unnamed (1)   image9


Top artikel? Deel het met vrienden

Bericht door Denise van Riemsdijk

schreef op 17.09.2015 een 14:10 klok.

Comments