Designer Portrait: Anna Boone

Atelier_4 Atelier_2

Hoe ziet je werkplaats eruit?
Ik werk in mijn atelier aan huis. Het is een kleine en gezellige ruimte waarin ik bijna alles ontwerp en maak. Als ik aan het werk ben vind ik het heerlijk om alles over hoop te halen en uit te stallen. Ik heb alles graag voor mij liggen als ik aan het werk ben. Als het niet opgeruimd is oogt het voor anderen misschien als een rommelige boel, maar ik voor mij is dit georganiseerde chaos waarin ik precies weet waar alles ligt. Als ik in mijn atelier werk vergeet ik soms gerust de tijd omdat ik helemaal opga in het ontwerpen!

Atelier_1  Atelier_5

Kun je iets vertellen over het ontwerpproces?
Mijn ontwerpproces begint eigenlijk nooit met het maken van schetsen. Liever werk ik direct met mijn handen en start ik op een experimentele wijze een vormonderzoek. Ik zie dit ook als een manier om tot nieuwe inspiratie te komen. Ontdek dingen die je niet hebt kunnen voorspellen, analyseer dit en neem dit serieus en je verrast jezelf met nieuwe inzichten. Van silhouetten tot afwerkingen en details… Dit laat ik liever gedurende het proces ontstaan. Een enkele keer gebeurt het dat ik een idee voor een product in één keer uit mijn vingers krijg.

Atelier_11   Atelier_12

Waar haal je je inspiratie vandaan?
Materiaal kan voor mij een inspiratiebron zijn. Soms vind ik een prachtig materiaal waar ik mee wil werken maar daarvoor heb ik geen eindproduct in mijn hoofd. Dan kom ik bijvoorbeeld door bewerkingstechnieken vanzelf op ideeën. Ik loop gedurende het proces wel eens tegen technische aspecten aan die ik niet had voorzien of die andere resultaten opleveren dan ik hoopte. Dan vind ik het altijd een uitdaging daar een oplossing voor te vinden.

In mijn werk hou ik niet van poespas. Ik hecht waarde aan ambacht en details en streef hiermee naar de essentie van een product; een minimale stijl en functionaliteit.

Atelier_9   Atelier_10

Hoe lang werk je aan een product?
Sinds mijn afstuderen aan de kunstacademie werk ik niet meer maanden aan items of een collectie. Ik werk nu liever enkele werken aan iets, maar dat is bijvoorbeeld weer afhankelijk van het zoeken van materialen en technische aspecten.

Wat is je droom?
Mijn droom is om mijn label uit te breiden met andere product categorieën. In de toekomst zou ik bijvoorbeeld graag een living of keuken collectie willen ontwerpen, waarin ik aspecten uit mijn modeaccessoires kan verwerken. Uiteindelijk hoop ik een gevarieerd label op te bouwen met internationale reikwijdte!

Atelier_2 Atelier_3 (1)

Top artikel? Deel het met vrienden

Bericht door Denise van Riemsdijk

schreef op 24.09.2015 een 10:46 klok.

Comments